Gevel reinigen en impregneren

Gevel schoonmaken

Stap 1: gevel reinigen

Het is belangrijk om eens in de zoveel tijd uw gevel te laten reinigen, dit is om uw woning in een goede staat te behouden. Er zijn verschillende soorten vervuiling zoals graffiti maar ook organische vervuiling. Organische en atmosferische vervuiling is de vervuiling dat van de mens en de natuur komt. Het gaat hierbij meestal om zure rege, uitlaatgassen en de wind. Bij vorst kan het voorkomen dat vasthoudend vocht gaat uitzetten en lijdt tot scheuren in de buitenmuur, het is dus niet alleen belangrijk om uw gevel te reinigen maar ook om te laten impregneren. Het laten schoonmaken van uw gevel is belangrijk voor zowel bedrijfspanden als particulieren huizen. Het zelf reinigen van uw gevel kan vaak meer schade veroorzaken dan nodig. Padrino’s bedrijfsdiensten beschikt over de juiste kennis om de technieken te kunnen toepassen bij elke soort vervuiling.

Risico’s en nadelen van zelf uw gevel reinigen.

Er zijn een aantal nadelen waar u rekening mee moet houden als u zelf de gevel wilt reinigen. In bepaalde gemeentes in Nederland heeft u een vergunning of ontheffing nodig om met zandstralen te reinigen, zwarte, witte of grijze aanslag wordt dus al gauw lastig om zelf te reinigen. Heeft u last van organische vuil, dan moet u vaak te werk met chemische middelen. Als u met chemische middelen werkt moeten deze volgens wettelijke regels worden opgevangen en afgevoerd. Ten slotte moet u rekening houden met het materiaal van uw gevel. Kalkzandsteen en stucwerk zijn bijvoorbeeld te zacht voor zandstralen en worden hiermee meer beschadigd dan nodig. 

Stap 2: gevel impregneren

Nadat de gevel is gereinigd wilt u het natuurlijk beschermen tegen nieuwe vervuiling en beschadegings kosten, dit kan door uw gevel te laten impregneren. Na een schoonmaakbeurt van de buitenmuur wordt deze zonder beschermlaag relatief snel weer vuil. Met het impregneren wordt er een doorzichtbare, waterafstotende laag aangebracht die diep in de poriën van de gevel trekt. De coating zorgt er voor dat de gehele gevel waterafstotend wordt, maar wel blijft ademen. Naast dat uw gevel beschermd is tegen vuil is een goed uitziende en onderhouden gevel meer waard.

Benieuwd naar de kosten?

Wij maken geheel vrijblijvend en kosteloos een offerte op maat voor uw gevel te reinigen en impregneren. Benieuwd naar de resultaten van voorgaande projecten en reinigingen? Bezoek ons dan op Facebook.

Vraag snel een offerte aan!

Contact informatie

Waarom Padrino's?

Klantvriendelijk/ service

Padrino's bied voor iedereen klantvriendelijke service

Prijs kwaliteit verhouding

Het is de juiste prijs kwaliteit verhouding

Vakkennis

Padrino's beschikt over de juiste kennis en middelen

Communicatie

Duidelijke afspraken en communicatie

Voor iedereen toegankelijk

zowel particulieren als bedrijven

Lees meer tips!

Gevel schoonmaken

Gevel reinigen Tilburg

Gevel reinigen Tilburg Een mooie en goed verzorgde gevel is niet alleen een pluspunt voor het aanzicht van je woning of bedrijfspand, het zorgt er

Lees verder »
Conserveren van Kozijnen tegen corrosie

Kozijnen conserveren Tilburg

Kozijnen conserveren in Tilburg Bij een regelmatig onderhoud van je kozijnen, wordt de levensduur verlengt. Schade herstellen is duurder dan het beschermen tege schades. Padrino’s

Lees verder »
Gevel impregneren

Gevel laten beschermen

Waarom uw gevel laten beschermen? Het eerste wat mensen zien als ze bij uw huis of bedrijfspand aankomen is de buitenkant. Voor een eerste indruk

Lees verder »
Gevel schoonmaken

Gevel laten reinigen

Uw gevel laten gereinigen Een mooi uit ziende gevel zorgt niet alleen voor een goede eerste indruk, het biedt daarnaast nog vele andere voordelen. Gevelreiniging

Lees verder »