Gevel reinigen en impregneren

Gevel schoonmaken

Stap 1: gevel reinigen

Het is belangrijk om eens in de zoveel tijd uw gevel te laten reinigen, dit is om uw woning in een goede staat te behouden. Er zijn verschillende soorten vervuiling zoals graffiti maar ook organische vervuiling. Organische en atmosferische vervuiling is de vervuiling dat van de mens en de natuur komt. Het gaat hierbij meestal om zure rege, uitlaatgassen en de wind. Bij vorst kan het voorkomen dat vasthoudend vocht gaat uitzetten en lijdt tot scheuren in de buitenmuur, het is dus niet alleen belangrijk om uw gevel te reinigen maar ook om te laten impregneren. Het laten schoonmaken van uw gevel is belangrijk voor zowel bedrijfspanden als particulieren huizen. Het zelf reinigen van uw gevel kan vaak meer schade veroorzaken dan nodig. Padrino’s bedrijfsdiensten beschikt over de juiste kennis om de technieken te kunnen toepassen bij elke soort vervuiling.

Risico’s en nadelen van zelf uw gevel reinigen.

Er zijn een aantal nadelen waar u rekening mee moet houden als u zelf de gevel wilt reinigen. In bepaalde gemeentes in Nederland heeft u een vergunning of ontheffing nodig om met zandstralen te reinigen, zwarte, witte of grijze aanslag wordt dus al gauw lastig om zelf te reinigen. Heeft u last van organische vuil, dan moet u vaak te werk met chemische middelen. Als u met chemische middelen werkt moeten deze volgens wettelijke regels worden opgevangen en afgevoerd. Ten slotte moet u rekening houden met het materiaal van uw gevel. Kalkzandsteen en stucwerk zijn bijvoorbeeld te zacht voor zandstralen en worden hiermee meer beschadigd dan nodig. 

Stap 2: gevel impregneren

Nadat de gevel is gereinigd wilt u het natuurlijk beschermen tegen nieuwe vervuiling en beschadegings kosten, dit kan door uw gevel te laten impregneren. Na een schoonmaakbeurt van de buitenmuur wordt deze zonder beschermlaag relatief snel weer vuil. Met het impregneren wordt er een doorzichtbare, waterafstotende laag aangebracht die diep in de poriën van de gevel trekt. De coating zorgt er voor dat de gehele gevel waterafstotend wordt, maar wel blijft ademen. Naast dat uw gevel beschermd is tegen vuil is een goed uitziende en onderhouden gevel meer waard.

Benieuwd naar de kosten?

Wij maken geheel vrijblijvend en kosteloos een offerte op maat voor uw gevel te reinigen en impregneren. Benieuwd naar de resultaten van voorgaande projecten en reinigingen? Bezoek ons dan op Facebook.

Vraag snel een offerte aan!

Contact informatie

Waarom Padrino's?

Klantvriendelijk/ service

Padrino's bied voor iedereen klantvriendelijke service

Prijs kwaliteit verhouding

Het is de juiste prijs kwaliteit verhouding

Vakkennis

Padrino's beschikt over de juiste kennis en middelen

Communicatie

Duidelijke afspraken en communicatie

Voor iedereen toegankelijk

zowel particulieren als bedrijven

Lees meer tips!

Gevel laten beschermen

Gevel hydrofoberen Tilburg

Hydrofoberen in Tilburg is het impregneren van uw gevel. Bij het hydrofoberen van uw gevel wordt er een kleurloze waterafstotende laag aan uw buitenmuur gebracht.

Lees verder »
vieze gevel laten reinigen

Gevel Reinigen regio Tilburg

Padrinos is de expert op het gebied van gevelreiniging in Tilburg en omgeving. Zo hebben wij meerdere adressen in Tilburg waar wij de Gevel reinigen.Padrinos

Lees verder »
Gevel schoon laten maken

Gevel beschermingen

Uw woning lijdt soms onder het klimaat. We weten allemaal dat het in Nederland erg veel kan regenen. Weersinvloeden zoals zure regen tasten uw gevel

Lees verder »